Affärsidé & vision / Ett helhetskoncept med hög servicegrad och de senaste tekniska lösningarna

AFFÄRSIDÉ

MobiPlus affärsidé är att erbjuda företag plattformar för kommunikation via SMS, e-post, hemsida, e-handel, sociala medier, SEO, Google Adwords, digitala skärmar och fasta reklamytor samt ta hand om all teknik bakom det hela, vilket även inkluderar hosting, webbutveckling, apputveckling samt service och montering.

Bolaget ska leverera ett helhetskoncept med hög servicegrad och de senaste tekniska lösningarna där de kan skapa en bättre bild av företagens kunder, vilket leder till stora besparingar i deras marknadsföringskostnader.

Verksamhet

MobiPlus grundades 2010 och har idag genom förvärven av Västsvenska Idékonsult AB och Goodspot Sverige AB vuxit till en leverantör som erbjuder en molnbaserad tjänst med ett samlat utbud av funktioner för marknadskommunikation med SMS, e-post, sociala medier, sökmotoroptimering och andra webbrelaterade tjänster.

MobiPlus hjälper även till med kringarbetet såsom grafisk formgivning och copy samt även direkt marknadsföring via digitala och analoga marknadsytor.

MobiPlus fullservicepaket inom marknadsföring och rådgivning gör bolaget till ett komplement för en marknadsavdelning där bolaget kan bidra med ett djupt tekniskt kunnande som ligger i framkanten när det gäller de nya trenderna.

Passionen att utveckla funktioner som ger användaren värde tillsammans med fokus på kundservice och datasäkerhet är det som har etablerat MobiPlus som en uppskattad leverantörerna på marknaden idag.

Bolaget levererar SMS i 192 länder på fem kontinenter och har kontor i Sverige och Finland. MobiPlus har 17 medarbetare inom support, marknadsföring, copy, programmering, försäljning, ekonomi och administration.

Kunder

Mobil kommunikation är en marknad med stark tillväxt och MobiPlus har idag kunder i alla nordiska länder samt i Storbritannien. Kundbasen är allt från fysiska butiker till näthandlare, reklambyråer, CRM-system med flera. Bland Bolagets kunder finns allt från stora multinationella restaurangkedjor till små enskilda frisörsalonger. MobiPlus levererar sina tjänster till närmare 4 000 företag.

Marknadsfördelning och intäkter

Bolaget levererar SMS i 192 länder på fem kontinenter och har kontor i Sverige och Finland. MobiPlus har ett trettiotal medarbetare inom support, marknadsföring, copy, programmering, försäljning, ekonomi och administration.

Försäljningen för koncernens samtliga tjänster fördelar sig på de olika marknaderna:

Sverige
91 %
Norden
7 %
Övriga världen
2 %

FÖRDELNING AV INTÄKTER

Intäkterna i koncernen fördelat på de olika verksamhetsområden:

Webb/Konsultationer
28 %
Kassa-/affärssystem
23 %
SMS/Nyhetsbrev
22 %
Drift
17 %
Marknadskommunikation
11 %